banner
Leverandør af mors opskrifter siden 2008

Gløgg


Kommentarer Ingen anmeldelser
Type(r):
Varme drikke
Land:
Svensk
Ingredienser:
2 fl. rødvin
1½ dl. Jubilæumsakvavit.
1½ dl. cognac eller brandy
60 g. mandler
60 g. rosiner
5 spsk. rørsukker
5 nelliker
5 hele hvide peberkorn
1 stang kanel
4 – 5 kardemommefrø (kan udelades)
3 dl. vand

Opskrift:
Læg mandlerne med i blød i kogende vand et par minutter og smut dem.
Flæk mandlerne og rist dem gyldne på en tør pande.

Læg de skyllede rosiner og ristede mandler i en skål.
Kom kanel, nelliker, kardemommefrø og peberkorn i en lille lukket te- eller lærredspose og kom dem i skålen.
Hæld spiritussen over blandingen og lad den trække 4–5 timer under et tætsluttet låg.

Kom vand og sukker i kog i en gryde og dæmp derefter varmen.
Tilsæt vinen og lun den forsigtigt, den må ikke koge.
Tilsæt skålens indhold.
Lad teposen varme med, stadig uden at koge – fjern den før servering.

Server gløggen straks i varme faste krus.
Husk en teske til mandler og rosiner.

Andre retter med..

Bær
Krydderurter
Nødder
Spiritus
Vin
Alle opskrifter, artikler, billeder og grafik tilhører Morsopskrift.dk og er beskyttet af ophavsretten, jf. lov om ophavsret. Læs mere