banner
Leverandør af mors opskrifter siden 2008

Andelever i sølvbedepakker i grøn sauce


Kommentarer Ingen anmeldelser
Personer: 2
Type(r):
Forret, Hovedret
Land:
Ukendt
Ingredienser:
300 g andelever
500 g sølvbede (blette)
½ bt persille
½ dl sherryeddike
2 dl andeboullion

Tilbehør: Brød

Opskrift:
Søldbedepakkerne:
Fjern evt. sener og smuds fra leveren. Skær den i skiver på ca. 40 g.
Persillen vaskes og hakkes. Sølvbedebladene skæres fra de midterste grove stængler (gem dem!) - bladene blancheres i kogende vand til de er helt bløde - afkøles i koldt vand.

Leveren brunes på en pande i olie og krydres med halvdelen af persillen, salt og peber. Derefter deles den i 4 portioner - hver portion pakkes ind i 3 lag sølvbedeblade - dampes i en dampkoger eller i et fad med 1 liter vand i 6-8 min., hvor efter pakkerne lægges ovenpå “en høj” lavet af resten af sølvbedebladene - ca. 1 cm.
Letsaltet vand hældes rundt om (må ikke røre pakkerne) - dækkes med folie - dampes i forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 8-10 min.

Grøn sauce:
Sølvbedetænglerne skæres på tværs i 1 cm. tykkelse og koges i letsaltet vand i ca. 6-8 min. Derefter skal de ristes på en pande med smør - tilsæt den anden halvdel af persillen, eddiken og boullionen, koges og jævnes evt. med koldt smør.

Tilbehør: Brødet lunes.

Andre retter med..

And
Rodfrugt
Alle opskrifter, artikler, billeder og grafik tilhører Morsopskrift.dk og er beskyttet af ophavsretten, jf. lov om ophavsret. Læs mere