banner
Leverandør af mors opskrifter siden 2008

Fransk æbletærte


Kommentarer Ingen anmeldelser
Personer: 6
Type(r):
Bagværk, Dessert, Kager
Land:
Fransk
Ingredienser:
Bund:
200 g. mel
100 g. smør
25 g. sukker
1 spsk. koldt vand

Frugt:
750 g. æbler
25 g. sukker

Creme topping:
150 g. sukker
2½ dl. 9% fløde
2 æg
Evt. Vanilje

Opskrift:
Smør formen.

Saml dejen til bunden. Den kan med fordel samles i en plastikpose hvor smøret moses ud i mel og sukker.
Pres dejen ned i bunden af formen og rundt på siderne. Prik bunden med en gaffel.

Skræl æblerne og skær dem i 4 el. 8 dele. Skær hver del på tværs i mønster med en kniv.
Kom æblerne i mønster over dejen.
Bag tærten i 25 – 30 min. ved 200° midt i ovnen.

Creme topping:
Pisk æg og sukker kort tid i en lille skål. Tilsæt fløden lidt efter lidt sammen med vanilje.
Når æblerne er bagt kommes creme topping over og tærten bages færdig i ca. 25 – 30 min.

Drys med sukker.

Serveres mens tærten stadig er lun.

Andre retter med..

Frugt
Mel
Mælkeprodukter
Sukker
Æg
Alle opskrifter, artikler, billeder og grafik tilhører Morsopskrift.dk og er beskyttet af ophavsretten, jf. lov om ophavsret. Læs mere