banner
Leverandør af mors opskrifter siden 2008

Coq au vin


Kommentarer 2 anmeldelser
Personer: 6
Type(r):
Hovedret
Land:
Fransk
Ingredienser:
1 unghane (ca. 1800 g.)
250 g. champignons
125 g. bacon i tern
25 g. smør
3 dl. hønsebouillon
4 rødløg
2 spsk. hvedemel
½ l. rødvin
1 håndfuld bredbladet persille
1 håndfuld frisk timian blade
3 laurbær blade
2-3 fed hvidløg
salt
peber

Til sauce:
50 g. smør
1 håndfuld bredbladet persille
Evt. jævner

Tilbehør: Ris, kartoffelmos eller bulgur, og gerne en grøn salat.

Coq au vin

Opskrift:
Unghanen renses og skæres i 8-10 stykker. Det yderste af lårene og vingerne skæres af.
Champignonerne renses og halveres om nødvendigt.
Rødløgene skæres i kvarte.

Baconternene steges i et par minutter i en stor gryde og tages derefter op. Smøret kommes i gryden og smeltes. Rødløg og champignoner tilsættes og steges gyldne, og tages derefter op.
Unghane stykkerne deles op i 2 hold, som hver kommes i gryden og steges i ca. 5 min.
Alle stykkerne samles derefter i gryden, hvor de drysses med mel vha. en sigte.
Tilsæt bacon, løg, champignon, rødvin, bouillon og krydderurter.
Lad retten koge ved svag varme under låg i min. 40 min, eller til unghanen er mør uden at falde fra hinanden.

Før servering:
Kød og grøntsager lægges op på et forvarmet fad.
Si krydderurterne fra saucen og kog den ind til ca. 7 dl. Rør derefter smøret i saucen og smag til med salt og peber.
Hæld noget af saucen over kød og grøntsager, og pynt med persille.


Du kan give opskriften mellem 1 og 6 stjerner:


(Vises ikke på siden)



Brugernes anmeldelser:
Af Karen H 19 nov. 2010 19:48 6 stjerner 6 stjerner 6 stjerner 6 stjerner 6 stjerner 6 stjerner
Utroligt lækker ret, men den tager lang tid at lave.
Af Mester 15 jul. 2011 13:24 5 stjerner 5 stjerner 5 stjerner 5 stjerner 5 stjerner
Der mangler at flambere i conag,meget vigtigt!!!
Alle opskrifter, artikler, billeder og grafik tilhører Morsopskrift.dk og er beskyttet af ophavsretten, jf. lov om ophavsret. Læs mere